Ramazan ayında tahinli pide

Kütahya da sadece ramazan ayında yapılan özel tahinli pide odun ateşinde ve taş fırında pişirilen Kütahya’ya özgü tahinli pide, Ramazan ayı boyunca sofralara lezzet katmayı sürdürüyor.Pide ustası Hasan kaya, sadece Ramazan ayında yapıyoruz biz bu pideyi. Ramazandan sonra 11 ay ara veriyoruz. Tahinli pidenin tahinli, şekerli tahinli, tahinli cevizli, cevizli şekerli olmak üzere 4 çeşidi var. Müşterilerimiz oldukça memnun koca bir yıl bekliyorlar ve ramazan ayında işe büyük ilgi göştererek bizleri memnun ediyorlar. İçerisine sadece tahin ve ayçiçek yağı ekliyoruz ayrıca tercihe göre şeker ilave ediyoruz ve en sonra cevizlerini içine ilave ederek fırınlıyoruz. Kütahya’ya özel bir lezzet oldu artık. Aslında konya yöresine ait bir pide çeşidi, ancak kütahya’ da 35 yıldır yapılan bir lezzet oldu diye konuştu.

Posted on

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın